Menu

MX Kaydı Nedir?

MX kaydı, Mail Exchanger kaydı, alan adınıza ait mail adreslerinin çalıştığı mail sunucularını adresleyen bir DNS kaydıdır. MX Kaydının mevcut DNS sunucunuz üzerine yazılmaktadır ve yine bu DNS sunucusundan cevap almaktadır. MX kaydı birden fazla olabilir.birden fazla kaıtlard 10,20 vb öncelikleri belirtilebilir.

E-posta adresinizle bir e-posta gönderdiğinizde, sistem öncelikle MX kaydınıza bakacak ve ilk sıradaki MX sunucusundan cevap aldığında e-postayı bu sunucu üzerinden gönderecektir. Eğer MX sunucusundan cevap alamazsa, e-postanızı gönderemeyecektir. Bu yüzden mail trafiğinin etkilenmemesi için MX kaydınızın doğru olması önemlidir.

Örnek olarak bir kullanıcıya e-posta gönderildiğinde ilgili e-posta hesabının alan adına ait DNS kayıtların içerisinde yer alan MX kayıtlarından önce 10 değeri ile önceliği belirtilen MX kaydına ait sunucu kontrol edilir. Eğer bu sunucuya erişilemez ise 20 vb. değeri ile belirtilmiş sunuculara erişim kontrol edilir. Böylece bir e-posta sunucusu çöktüğünde diğer sunucu üzerinden trafiğe devam etmektedir.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting Destek