Menu

Cpanel Dökümanları

  • Kategori: Cpanel
  • Gösterim: 3039

cPanel Giriş (Login) Portları ve Açıklamaları

cPanel Web Kontrol Paneli üzerinde birden fazla port ile çeşitli yönetim konsollarına erişilebilmektedir. Bunlar genellikle kullanıcılar arasında yanlış anlaşılmalara ve karmaşaya sebep olmaktadır. cPanel ile ilgili portların ve bu portların ne işe yaradığı aşağıdaki gibidir;

2087 Whm Portu (Örnek https://www.alanadiniz.com:2087)

2087 Portu cPanel üzerindeki en yetki seviyesi yüksek olan arayüze erişmeyi sağlar. Kurulmuş olan Web Sunucusunun yöneticisi tarafından kullanılması gerekli ve kullanıcıların erişimemesi gereken bir kısımdır. 2087 portu üzerinden ulaşılabilen WHM portunda sunucunuz ile alakalı tüm konfigürasyonları yapılandırabilir, hesaplar oluşturabilir yada silebilirsiniz.

2086 Whm Reseller Portu (Örnek https://www.alanadiniz.com:2086)

2086 Portu cPanel üzerindeki Reseller hesapları ile ilgili giriş sağlanabileceği bir porttur. Reseller yetkisi olan kullanıcılarınız kendi paketlerini, kullanıcılarını ve sunucu yöneticisi tarafından belirlenmiş olan yetkilendirmeleri kullanabileceği arayüze erişmektedir.

2083 cPanel Kullanıcı Arayüzü (Örnek https://www.alanadiniz.com:2083)

2083 Portu cPanel üzerindeki kullanıcı hesaplarına erişilebildiği yönetim portudur. Kullanıcılar kendi hosting hesaplarına, kendilerine tanımlanmış kullanıcı adı ve şifreleri ile erişebildikleri alandır. Kullanıcı sadece mevcut alan adına aldığını hosting paketi için işlem yapabilir.

2096 cPanel Webmail Arayüzü (Örnek https://www.alanadiniz.com:2096)

2096 Portu cPanel üzerinde bulunan alan adlarının mail hesaplarına ulaşması ve bu ekrandan mail gönderip alabildikleri arayüze erişim sağlar. Kullanıcılar kendilerine tanımlanmış olan e-posta adresi ve şifresi ile giriş yaparak gelen-giden kutularını kontrol edebilir, mail gönderip-alabilirler.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek

  • Kategori: Cpanel
  • Gösterim: 12142

Cpanel MX Kaydı Değiştirme - IP ve MX Yönlendirmesi Kontrolü

Hosting , web barındırma ve mail hizmetlerinin toplamını ifade etmektedir. Çalışan sayısı fazla veya kurumsal mail trafiği yoğun olan işletmeler web barındırma ve kurumsal mail hizmetlerini ayrı sunucularda barındırmaktadırlar.

Bir alan adımız olduğunu düşüşnelim alan adımızın nameserverları da 

ns1.sunucupark.web.tr

ns2.sunucupark.web.tr

Bu durumda alan adımız cpanel kontrol paneli olan hostingimize yönlenmektedir.

Web sayfalarımız cpanel kontrol paneline sahip bir hosting paketi üzerinden yayınlanmaktadır.Firmamızı profesyonel bir kurumsal mail hizmetine geçirmek istiyoruz ve farklı bri sağlayıcıdan mail hizmeti ediniyoruz.

Örnek olarak Sunucupark Bilgi Teknolojileri 'nden Zimbra mail hizmeti aldığımızı düşünelim.

Maillerimiz farklı bir platformda çalışacak.Bunun için Cpanel üzerinden mail IP 'sini güncellememiz gerekecek.Güncelleme işlemi sonrasında mx kaydımız 'ın bağlı olduğu mail adresi değişmiş olacak ve hizmetimiz Zimbra mail hizmeti üzerine aktarılmış olacaktır.

Cpanel üzerinden mail A kaydı , MX kaydı güncellemesi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Cpanel kontrol panelimize giriş yapıp , zone editor e tıklayalım.

Zoneeditor

Son olarak ta , 'mail.domainadi.com' A kaydı tanımlayalım ,  A kaydımız Zimbra sunucumuzun IP adresini gösterecek.

Sonrasında default olarak tanımlanmış mx kaydını mail.domainadi.com olarak değiştirelim , eğer mx kaydı mail.domainadi.com olarak tanımlıysa herhangi bir değişiklik yapmamıza gerek yoktur.

Mxchange

Eğer mail hizmetimizi varolan Cpanel hosting'imizin bulunduğu sunucudan farklı bir sunucuda alıyorsak , yetkiniz var ise cpanel üzerinden yok ise WHM üzerinden , domainadiniz için mail hizmetini 'local' mail yerine 'remote' mail olarak tanımlamayı unutmayınız.

Aksi halde mail alıp gönderirken sorun yaşayabilirsiniz.

 

Zimbra Mail hizmeti ve lisanslama işlemleri için Sunucupark Bilgi Teknolojileri'nden destek alabilirsiniz.

 

Sunucupark

 

  • Kategori: Cpanel
  • Gösterim: 11313

Cpanel'de OpenCart Kurulumu

Opencart, işini internet ortamına taşımak ve e-ticaret yapmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş PHP tabanlı, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret platformudur.OpenCart'ın kolay kurulum ve kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde yönetim kolaylığı kazabilirsiniz.

Sizlere bu makalemizde Cpanel üzerinden Opencart yazlımını nasıl kurabileceğinizi anlatacağız.

Cpanele giriş yaptıktan sonra SOFTACULOUS APPS INSTALLER bölümünde bulunan 'E-ticaret Sistemleri' bağlantısına tıklayınız.

Opencart1

Karşınıza çıkan E-ticaret yazılımları arasından OpenCart bölümüne tıklayınız.Açılan sayfanın sol üst kısmında bulunan yükle butonuna tıklayarak script ayarlarınızı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

 Opencart2

 

Script ayarlarını adım adım gerçekleştirebilirsiniz,

Öncelikle sitenizin protokolünü yazınız.Sitenizde SSL var ise https:// yoksa http:// protokolünü seçiniz.

Daha sonra Opencart yazılımını yüklemek istediğiniz domain ve dizin seçimini gerçekleştiriniz. Eğer ana dizine kurulmasını istiyorsanız yükleme dizinini boş bırakabilirsiniz.

Opencart3

Script ayarlarını tamamladıktan sonra mağazanızın ayarları bölümüne geçebilirsiniz.Mağaza adı, mağazanın kısa açıklaması ve adres bilgilerinizi yazdıktan sonra admin bilgilerini de yazarak kurulumunuzu başaralı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Opencart4

Sizlerde, SunucuPARK Cpanel Hosting Paketlerine OpenCart yazılımını kolaylıkla kurabilir ve e-ticaret sitenizi kullanıma açabilirsiniz.

SSD teknolojisi ile çalışmakta olan Cpanel hosting paketlerimiz şimdi çok daha ekonomik.

SunucuPARK Cpanel hosting paketlerini sizlerin ihtiyacına uygun şekilde gruplandırmıştır.https://sunucupark.com/cpanel-hosting.html linki üzerinden size uygun Cpanel paketlerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek

  • Kategori: Cpanel
  • Gösterim: 7475

Cpanel'de Virüs Taraması Nasıl Yapılır

Cpanel hosting paketleri üzerinde olası virüs sorunlarına karşı antivürüs yazılımı yer almaktadır. Script dosyalarınızda verilerinizi silme,paylaşma,kullanma amacı güden dosyalar yer alabilir.Makalemizde anlatacağımız yöntem virüslü dosyalarınızı silmektedir.

Cpanele giriş yaptıktan sonra Gelişmiş bölümü altında bulunan Virüs Tarayıcı bağlantısına tıklayınız.

 

Virus Tarayici

Tüm giriş dizinini tara seçeneğini seçerek şimdi tara butonuna basınız.

 

Virus Tarayicii

Tarama sonucunda bilgilendirme yapılmaktadır.Yapılan bilgilendirmeye göre virüslü dosyalarınızı silebilirsiniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting Destek

  • Kategori: Cpanel
  • Gösterim: 9097

Cpanalde Partial Backup(Kısmi Yedekleme)

Cpanel yüklü sunucularda tam yedekleme seçeneğinin yanında kısmi yedekleme seçeneği de bulunmaktadır.Bu seçenek sayesinde Giriş Dizini Mysql VeriTabanları ve Eposta İleticileri&Filtreler yedeklerini ayrı ayrı alabilirsiniz.

Kısmi yedeklemeye başlamak için öncelikle dosyalar bölümünde bulunan yedekleme sihirbazı bağlantısına tıklayınız.

Karşınıza backup ve geri yükle bağlantıları çıkacaktır.Yedekleme yapmak için backup bağlantısına tıklayınız.

Daha sonra ise gerçekleştirmek istediğiniz kısmi yedeklemeyi seçiniz.

 

Yedekleme

Örneğin giriş dizininin yedeğini almak isterseniz giriş dizini bağlantısına tıklayarak yedeği indirebilirsiniz.

Girisdizini

MYSQL veritabanının ve e-posta ileticilerinin de yedeğini almak isterseniz  kısmi yedekleme seçiminden seçiminizi yaparak yedekleme işleminizi başarı ile tamamlayabilirsiniz. 

 

Faydalı olması dileği ile

SunucuPARK Destek