Menu

Joomla'da SSL Hatası

Bu makalemizde Joomla altyapılı bir web sitesinde karşınıza çıkabilecek bir hatanın çözümü hakkında bilgi vereceğiz. Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Joomla birçok internet kullanıcısı tarafından kullanılmaktadır.

SSL, Güvenli Yuva Katmanı’nın (Secure Sockets Layer) kısaltması olup, özel verileri Joomla sitenizden şifreli biçimde ileten bir güvenlik protokolüdür. Buna göre, sitenizdeki bağlantılar, standart http protokolünde değil  güvenli https protokolünde olacaktır.

Joomla altyapısında oluşturulmuş bir sitede SSL sertifikası kurulduktan sonra gerekli yapılandırma ayarları gerçekleştirilmediği  durumda siteniz güvenli portta açılmayacaktır.Hatta tema bozulmaları,sayfa hataları ve adres çubuğunda 'bu adres güvenli değil' gibi hatalar ile karşılaşabilirsiniz.Joomla Force SSL ile Joomla  sitenizde SSL sertifikasını etkinleştirerek web sayfalarında oluşan hataların çözümünü sağlayabilirsiniz.

Yönetici panelinizde System bölümünden Global Configuration bağlantısına tıklayınız.

Joomlassl

Daha sonra Server bağlantısı içerisinde bulunan Force HTTPS ayarlarına seçimler arasında  Entire Site bağlantısını seçiniz.

 

Joomlassl2

None seçimi sitenizde SSL'in aktifleştirilmeyeceği zaman seçilmelidir.

Administrator Only seçimi sadece yönetici giriş sayfasına güvenli porttan bağlanılacağı zaman seçilmelidir.

Entire Site ise tüm sitenin güvenli portta açılması istenildiği durumda seçilmelidir.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting Destek