Menu

Statik IP Nedir

IP adresleri internete bağlı cihazların birbirleri ile iletişim için kullandıkları adreslerdir.İnternet hizmet sağlayıcılarının atamış olduğu dinamik IP adresleri zamanla değişelebilir.Statik IP adresleri ise değişmez ve atandığı sunucu için sabit kalırlar.

IP adreslerinin yüksek kullanım oranı  paylaşımlı IP adresi kullanmayı zorunlu kılmıştır. Birçok web hizmeti paylaşımlı IP adresi üzerinden hosting hizmeti vermektedir.

Paylaşımlı bir IP adresi üzerinden spam e-posta gönderimi yapan bir alan adı nedeniyle ilgili IP adresi bloğu spam kara istelerine eklenebilir ve aynı IP adresi üzerinden yayın yapan alan adları ve web hizmetleri bu durumdan olumsuz yönde etkilenir düşüncesinde olabilirsiniz.Hosting hizmeti aldığınız firmanın bu noktada size maximum güven sağlaması gerekmektedir. SunucuPARK sunucuları ve sağlam alt yapısı ile  bünyesinde bulunan müşterilerine gerekli güveni sağlamaktadır.

Peki Statik IP neden gereklidir?

Kullanıcıların veri güvenliğini sağlayan SSL sertifikaları ancak statik IP'ye sahip alan adlarına kurulabilmektedir.SSL sertifikaları hassas verileri şifreler ve sitenizin kullanıcılarına gerekli güveni verir.Ayrıca Google arama sonuçlarında kaliteyi arttıkmak amacıyla sertifika sahibi web siteleri arama sonuçlarının üst sıralarında göstermektedir.

Sizlerde SunucuPARK 'tan SSL sertifikası ve Statik IP talebinde bulunabilirsiniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek