Menu

Zimbra Distribution Listesini(Dağıtım Listesini) Dışarı Aktarma

Zimbra'da Distribution Listelerini dışarı aktarmak için sunucumuza ssh ile bağlanıyoruz.

"su - zimbra" kullanıcısına geçtikten sonra;

Tüm distribution listleri dosyaya aktarmak için "for i in `zmprov gadl` ; do zmprov gdl $i zimbraMailAlias zimbraMailForwardingAddress ; done > /tmp/tumdagitimlisteleri.txt" komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut ile tüm dağıtım listelerini ve kullanıcıları tmp dizininde tumdagitimlisteleri.txt dosyasına yazacaktır.

Tüm hepsini değil de tek bir dağıtım listesini almak için de "zmprov gdl Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. > /tmp/dagitimlistesi.txt" komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut ile sadece Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. alanında yazacağını dağıtım listesini tmp dizinindeki dagitimlistesi.txt dosyasına yazacaktır.

Dosyaya yazdırmadan sadece ekranda görmek isterseniz "zmprov gdl Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir." komutu ile de komut satırında gösterecektir.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek