Menu

Türk Telekom Fiberde Başka Modem/Router Kullanmak için Asus Router Vlan ID Ayarlama

Türk Telekom fiber kullanıcıları ki buna Türk Telekom altyapısı üzerinden fiber hizmeti veren Netspeed, Türknet gibi sağlayıcılardan Türk Telekom fiber hizmeti alanlarda giriyor sadece Türk Telekom ekiplerinin verdiği modem/routeri kullanmak zorunda kalıyorlar. Farklı bir router kullanmak istediklerinde gerekli ayarlar yapılmadan internet bağlantısı sağlanamıyor. Bu yazımızda Asus routerlarda(spesifik olarak Asus Rt-ax53u)  vlan id ayarını yapacağız.

Bunun için öncelike modem arayüzüne bağlanıyoruz. Bunun için router.asus.com adresini ya da modeminizin ipsini yazabilirsiniz. Asus genellikle 192.168.1.1 adresini ya da 192.168.50.1 adresini kullanmakta.

Modem arayüzüne kullanıcı adı ve şifreniz ile bağlandıktan sonra sol tarafta bulunan "Yerel Ağ" menüsüne giriyoruz.

Routeranasayfa

 

Yerel ağ menüsüne girdikten sonra üst menüden "IPTV" sekmesine giriyoruz. Burada "ISP Profilini Seçin" alanında Manuel Ayarlar Seçip Internet başlığı karşısında bulunan "VID" değerine 35 giriyoruz.

 

Vid35

 

Bu ayarları yaptıktan sonra alt tarafta bulunan uygula butonuna basın. Modeminiz kapanıp açılacaktır. Açıldıktan sonra internet erişiminiz gelmiş olacaktır.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek