Menu

Zimbra Dağıtım Listelerine(Distribution List) Mail Gönderiminin Kısıtlanması

Zimbra'da oluşturmuş olduğunuz dağıtım listelerine varsayılan olarak herkesten mail alacak şekilde gelmektedir. Ancak isterseniz bu dağıtım listelerinin sadece belirli kişilerden ya da sadece iç domainlerden mail alacak şekilde konfigüre etmeniz mümkün. Bunun için;

Admin panelinde 

Yapılandır>Global Ayarlar>Mta sekmesine gidin ve burada milter sunucunusu etkinleştiri işaretleyin.

Milter

 

Servisi aktifleştirdikten sonra sunucunuza ssh ile bağlanın ve su - zimbra -c "zmmilterctl restart" komutunu ve ardından servisin çalıştığını teyit etmek için su - zimbra -c "zmmilterctl status" çalıştırın.

Milter servisimizi aktifleştirdikten sonra artık dağıtım listesine bir yetkili atama ve bu sonrasında bu yetkili hesaptan dağıtım listemize mail atacakları düzenlememiz gerek.

Dağıtım listemize yetkili atamak için;

Yönet>Dağıtım Listeleri alanına geliyoruz ve düzenlemek istediğimiz dağıtım listesine sağ tıklayıp düzenle diyoruz.

Burada sol tarafta bulunan sahipler sekmesine tıklıyoruz ve ekle butonuna basıp yetkili bir kullanıcı atıyoruz.

Sahipeklezimbra

Artık yetkili olarak atadığımız kullanıcı hesabına girip dağıtım listesine mail atacakları düzenleyebiliriz.

Bunun için kullanıcı panelimizdeyken Kişiler sekmesine buradan da dağıtım listelerine tıklıyoruz. Burada yetkilendirilmiş olduğumuz dağıtım listesini görebiliriz. Ona sağ tıklıyoruz ve Dağıtım Listesini Düzenle diyoruz.

Açılan sayfada Dağıtım Listesi Özellikleri sekmesine tıklıyoruz.

Burada posta bölümünden yalnızca dağıtım listesine üyelerin göndermesini sağlayabilir, sadece iç kullanıcıların göndermesini sağlayabilir ya da sadece belirleyeceğiniz kullanıcıların göndermesini sağlayabilirsiniz.

 

Zimbradagitimlistesi

Ayarları tamamladıktan sonra sol üstten kaydet demeniz yeterli.

 

Zimbra ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızda bizlere 0850 420 99 11 numaralı çağrı merkezinden ya da Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresinden ulaşabilirsiniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek