Menu

Mail Gateway Nedir? Nasıl Bir Konfigürasyon ?

Mail Gateway, e-postalarınızın sunucunuza ulaşmadan önce veya sunucunuzdan çıktıktan sonra kontrolden geçtiği bir mekanizmadır.

Mail gateway fiziksel bir makina olabileceği gibi sanal bir sunucu olacak şekilde de yapılandırılabilmektedir. 

Nasıl Bir Mail Gateway Yapılandırmalıyım?

On Premise Mail Gateway;

Mail sunucunuz kurumunuz içerisinde barındırılıyor ve gateway'inizin de kurum içerisinde olmasını istediğiniz yapı çeşitidir.

Bu şekildeki bir yapıda kurum mailleriniz mail sunucunuza erişmeden önce gateway üzerinden süzülecektir. Böyle bir yapı için başarılı open source yazılımları kullanabilirsiniz.

Bunlardan başarılı bulduklarımız: Scrolloutf1 ve Proxmox olarak sıralanabilir.

Lakin böyle bir yapıda belirli konfigürasyon yapmanız şarttır yoksa mail sisteminiz sağlıklı bir şekilde çalışmayabilir.

Firewall' dan geçen mailleriniz email gateway'inizden geçecek, email gateway'iniz de süzülen mailleri email sunucunuza yönlendirecektir.

Cloud Mail Gateway:

Böyle bir yapıda mail sunucunuzun kurumunuzun içerisinde olup olmaması konfigürasyon açısında çok fazla önemli değildir.

Hosting hizmeti aldığınız firmadan 'mx' kayıtlarınızın cloud mail gateway'e aktarılmasını rica edebilirsiniz.

Cloud mail gateway içerisinde de süzülen maillerin email sunucunuza iletilmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde sağlıklı bir konfigürasyona kavuşabilirsiniz.

 

Sunucupark Bilgi Teknolojileri, Email Gateway Çözümleri ve Profesyonel Mail Servisi hizmetleri sağlamaktadır.

Mail Sunucusu ve Mail Gateway ihtiyaçlarınızda sistem mühendislerimizle iletişime geçebilirsiniz Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.