Menu

Wordpress SMTP(Mail Gönderme) Ayarları

Phpmail fonksiyonu genellikle yetkisiz ve spam mail çıkışı riskinde dolayı engellenmiş durumdadır. Wordpress yüklediğinizde varsayılan olarak phpmail olarak gelmektedir. Eğer hosting ya da sunucunuzda phpmail  engelliyse, şifremi unuttum, yeni üyelik gibi postalar ulaşmayacaktır. 

 

Bunun önüne geçmek için sitenize bir smtp eklentisi kurup gerekli ayarları yapmanız gerekmektedir. Wordpress mağazasında çok fazla SMTP eklentisi bulunuyor. Bu yazıda aralarından en fazla indirilenlerden biri olan Easy Wp Smtp eklentisinin kurulum ve ayarlarını yapacağız.

 

Bunun için admin panelimizden eklentiler>yeni ekle menüsüne giriyoruz.Arama bölümüne easy wp smtp yazarak ilgili eklentiyi bularak hemen yükle butonuna basıyoruz.

Easysmtp

 

Ardından eklentimizi yüklü eklentiler kısmında etkinleştiriyoruz ve Ayarlar>Easy WP SMTP menüsüne giriyoruz. Burada gerekli ayarları yapacağız.

Easywpsmtpayarlari

Gönderen E-Posta Adresi: Alıcının göreceği mail adresi.

Gönderen Adı: Mail başlığında yazacak alan. Sitenizin adı ya da kendi adınız olabilir.

Yanıt E-Posta Adresi: Alıcı maile cevap verdiğinde mailin geleceği adres.

BCC E-Posta Adresi: İsteğe bağlı bir alandır. Mailin bir kopyasını burada belirttiğiniz adrese gider.

SMTP Sunucusu: Hizmet aldığınız firmanın size sunduğu mail sunucusu adresi. Örn: mail.e-postala.com

Şifreleme Türü: Genellikle SSL/TLS

SMTP Portu: Bir üstteki seçenekte eğer SSL seçtiyseniz: 465 TLS seçtiyseniz:587 olmalı

SMTP Kimlik Doğrulaması: Bu seçenek evet olark kalmalı.

SMTP Kullanıcı Adı: Mail adresiniz.

SMTP Parolası: Bir üstteki seçenekte belirttiğiniz mailin parolası.

 

Kurulum işlemi tamamlandı. Bundan sonra sitenizle alakalı tüm mailler buradaki yaptığınız ayarlamalara göre gidecek ve gelecektir.

Önemli Not: Wordpress sürümünüzün ve eklentilerinizin sürekli olarak güncel olduğunu kontrol etmeyi unutmayın. Wordpress sunuculardaki spam, bilinmeyen reklam  veya hack olaylarının büyük çoğunluğu eski sürüm eklenti veya wordpress sürümünden kaynaklanmaktadır.