Menu

Wordpress SEO Uyumlu URL Yapısı

SEO uyumlu URL yapısı SEO kriterleri arasında büyük bir öneme sahiptir. Uygulaması en basit SEO optimizasyon tekniklerinden birisi olan SEO dostu URL, doğru kullanıldığında sitenize SEO açısından büyük katkılar sağlayacaktır. Siz de WordPress SEO dostu kalıcı bağlantı ayarlarınızı yaparak SEO kriterlerinden önemli bir tanesini yerine getirmiş ve SEO skorunuza arttırış olacaksınız.

SEO uyumlu URL; yazdığımız yazıların anahtar kelimelerini barındıran, arama motorlarına yazının konusuna dair net bilgiler veren URL’ler için kullanılan bir ifadedir. SEO dostu URL yapıları arama motorlarında üst sıralara çıkmamızı sağlayan kriterlerden bir tanesidir.

SEO uyumlu bir URL yapısına örnek verecek olursak;

blog.sunucupark.com/seo-uyumlu-url-yapisi

URL'de kategori adınında kullanılmasını isteyebilirsiniz.Kategori adı kullanılması çoğu zaman ziyaretçilere kolaylık sağlayacaktır.Yazının konusunun daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır.Fakat yazınız alt kategoride veya birkaç kategoride birden barındırılacak ise kategori adının URL'de kullanılmaması daha doğru olacaktır.Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir başka husus da kategorinin eklenmesi sonucunda URL'nin gereksiz yere uzun olmasıdır. Uzun URL SEO puanınızı olumsuz yönde etkilemektedir.

WordPress için SEO dostu kalıcı bağlantı ayarları, bahsetmiş olduğumuz hususlara dikkat ederek link yapısının olabildiğince sade ve içeriği özetleyecek anahtar kelimeleri barındıracak şekilde olması yeterlidir.

URL ayarlayabilmek için Ayarlar->Kalıcı Bağlantı Ayarları tıklayınız.

 

Wordpress 2

Yukarıda görmüş olduğunuz şekilde yazı ismi seçeneğini seçerek SEO uyumlu URL yapımızı oluşturuyoruz.

SEO için uyumlu yapıyı seçtikten sonra Wordpress, .htaccess dosyasını güncelleyecektir.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting  Destek