Menu

RAID NEDİR?

RAID NEDİR?

 RAID, veri yedekliliği, performans geliştirme için birden fazla fiziksel disk sürücüsü bileşeni mantıksal birimle birleştiren bir veri depolama sanallaştırma teknolojisidir. RAID güvenlik veya hız için yapılabilir. Yapılacak olan tercih uygulayacağınız RAID yöntemine göre değişir. Bazı yöntemler hız için uygulanırken bazı yöntemlerde güvenlik için uygulanmaktadır. RAID yöntemi ile birden fazla sabit sürücü tek bir sabit sürücüymüş gibi çalışacaktır.RAID teknolojsiinin amacı dizideki diskleri birleştirerek yüksek bir depolama kapasitesi elde etmek,hata toleransı sağlamak ve disk performansını arttırmaktır.

 

RAID Çeşitleri Nelerdir?

 

Birçok RAID çeşidi bulunmaktadır çeşitler ihtiyaca göre şekillenmektedir. Bizle bu makalede daha sık kullanılan RAID çeşitlerinden bahsedeceğiz.

 

RAID 0

Yalnızca performans için kullanılan bir çeşittir ve en az iki sabit sürücüyle oluşturulur. Bu yöntemin güvenlik açısından bir faydası yoktur.Birbirinin aynısı olan iki adet sabit sürücü ile hızınız iki katına çıkar.

 

RAID 1

Güvenlik amaçlı kullanılır.Bu RAID yönteminde srücüler sabit bir hızda çalışır veriler her iki sunucuya da ayrı ayrı işlenir.Sürücülerden birisi hata verdiğinde diğeri çalışmaya devam eder.

 

RAID yöntemi ile hız ve performans güvenlliği sağlayan SunucuPARK sunucularını linke tıklayarak inceleyebilrsiniz.

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting Destek