Menu

Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Günümüzde çok fazla hosting firması olmasına rağmen kaliteli hizmet sağlayan az sayıda firma bulunmaktadır. Bu yüzden hosting firmanızı seçerken global ölçeklerde onaylanmış şirketleri seçtiğinizden emin olmalısınız. Hosting alırken dikkat etmeniz gereken başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

1.Fiyat

Bir hosting firmasının uygun fiyatlarla hizmet veriyor olması, kaliteli olduğu anlamına gelmez.Düşük bir disk alanına ve bant genişliğine sahip olan veritabanının siteniz için faydalı olmayacağını belirtmek gerekir. Bu bakımdan seçim yaparken ucuz firmaları seçmemeli, istediğiniz kriterlerde bir hizmet bulup bütçenizi ona göre ayarlamalısınız.
Hosting firmaları genellikle yıllık ücret talep ederler. İnternet sitenizi yayınlayabilmek için aynı zamanda bir alan adı (domain) almanız gerekir. SunucuPARK'ta hosting ve domain hizmetlerini paket hâlinde satışa sunmaktadır.

2.Disk Alanı

Hosting paketiniz için ayrılmış olan disk alanı büyük önem taşımaktadır.Sitenizin disk alanını seçiminde SunucuPARK'ın destek ekibinin yardımlarıyla bir çok hosting paketi içerisinden size uygun hosting paketini seçebilirsiniz.SunucuPARK müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hosting paketleri oluşturarak ücretlendirmiştir.Sitenizin kodlarını,verilerini,maillerinizi rahatlıkla barındırabilecek disk alanı siteniz için büyük önem taşımaktadır.

3.Bandwidth

Web sitenizin ziyaretçi trafiğini kaldırabilmesi için bandwidth aralığının geniş olması gerekmektedir.Bu yüzden size uygun paketi seçerken bandwidth aralığına da dikkate etmeniz gerekmektedir.Sitenizin disk alanı geniş ama bandwidth aralığınız ziyaretçi trafiğiniz kaldırmaz ise sitenizin çalışma performansı kötü etkilenecektir.Bu yüzden hosting firması seçerken size bu konuda destek sağlayabilecek ve sorunsuz barındırma hizmeti verebilecek bir firma seçmelisiniz.

4.Uygun Platform

Sitenizin hosting firmasının kullandığı veritabanı web sitenize uygun olmalıdır.Seçtiğiniz hostig firması sitenize uygun bir alt yapı sağlamalıdır. ASP/ ASP.NET tabanlı bir web siteniz varsa Windows hosting, MySQL veritabanı kullanılan, PHP tabanlı bir web siteniz varsa Linux hosting hizmeti satın almanız gerekecektir.SunucuPARK bünyesinde sitenize uygun Windows ve Linux hosting paketleri bulunmaktadır.

5.Lokasyon

Seçtiğiniz firmanın Türkiye lokasyonlu olması sunuculara olan erişimi daha hızlı sağlayacağı için sitenize erişim hızını arttıracaktır.SunucuPARK Ankara lokasyonlu sunucuları ile 7/24 aktif ve hızlı erişim sağlamaktadır.

SunucuPARK sağlam altyapısı ve alanında uzman destek ekibi ile 7/24 aktif destek sağlayarak sizlere kaliteli hizmetler sağlamaktadır.Sizler de SunucuPARK'ın hosting paketlerini https://sunucupark.com/ linki üzerinden detaylı bir şekilde inceleyebilir ve memnun müşteri kitlemize dahil olabilirsiniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek