Menu

DirectAdmin Sunucusundaki Hesabımda Günlük Email Limiti Dolmakta

DirectAdmin sunucusunda hemen hemen hergün günlük email limitine takılıyorsanız ve bu emailleri siz göndermiyorsanız üç ihtimalden biri geçerlidir:

  1. Email hesaplarınızdan biri veya bir kaçının şifresi başkaları tarafından ele geçirilmiştir. Bu kişiler yazdıkları scriptle sizin hesabınızdan email gönderiyordur. Bu durumda şifrenizi değiştirmelisiniz. Kuvvetli bir şifre ile şifrenizi değiştirirseniz başınıza bir daha böyle bir şey gelme olasılığını azaltırsınız.
  2. Websitenizde bulunan bir script dosyası sürekli email gönderiyor olabilir. Bu emailler de hesabınızın limitinden yemektedir. Bu durumda bu scripti ya siz siteye koymuşsunuzdur veya sitenizin açıklarından yararlanarak, ftp şifresini ele geçirerek başkası atmıştır. Bu durumda ftp şifrenizi değiştiriniz. Sitenizdeki güvenlik açıklarını gidermeye çalışınız ve sitenizde bulunan email gönderen scripti bulup siliniz.
  3. Email kullanmak için çoğu kullanıcı outlook gibi email programları kullanmaktadır. Örneğin outlook kullanıyorsanız outlookun kurulu olduğu bilgisayarda bir virüs olabilir. Bu virüs outlookunuzu kullanarak size ait hesaptan email gönderimi yapıyordur. Bu durumda bilgisayarınızı bir antivirus kullanarak virüslere karşı taramalısınız. Virüsün kalktığından emin olduktan sonra bilgisyarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Her durumda eğer günlük email limitini aştıysanız yeniden email göndermek için bir gün beklemeniz gerekmektedir.