Menu

DirectAdmin Cron Job(Zamanlanmış Görev) Oluşturma

Zamanlanmış görevler scriptin otomatik işlem yapabilmesi için gerekli olan bir özelliktir. Directadmin yüklü sunucularda cron job eklemek basit bir işlemdir. Bu makalede directadmin panelinde cronjob eklemeyi anlatacağız.

Cron job ekleme işlemini gerçekleştirmek için directadmin paneline user level olarak giriş yapmış olmalısınız. Giriş yaptıktan sonra gelişmiş özellikler bölümünde bulunan zamanlanmış görevler bağlantısına tıklayınız.

Ekran Alıntısı

Zamanlanmış görevler bağlantısında daha önce oluşturulmuş zamanlanmış görevleri görebilir ve yeni bir zamanlanmış görev oluşturabilirsiniz. Yeni bir zamanlanmış görev oluşturmak için yeni bir cron zamanlanmış görev oluşturun bölümünde görevin zamanını dakika,saat,gün,ay ve hafta şeklinde belirleyiniz.Geçerli cron zaman değerleri gösterilen sayılar ve * işaretidir.Net zamanları virgülle ayırarak belirtebilirsiniz. Örneğin 1. 2. Ve 3. dakikalarda çalıştırmak istiyorsanız dakika bölümüne 1,2,3 şeklinde yazmanız yeterlidir. Belirli zaman aralığında çalışmasını istiyorsanız ‘ – ‘işaretini kullanarak belirtebilirsiniz. Ör: 5-7 (5. ve 7. dakikalar arası).Zaman aralıklarını * ve / işaretlerini kullanarak belirtebilirsiniz. ör: */2 (her 2 dakikada bir).Bu işaretleri birleştirerek istediğiniz zamanlamayı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Ekran Alnts5

Yukarıdaki örnekte her hafta pazar günü saat 09:00 da çalışacak script.php dosyasını cron komut örneklerinde bahsedildiği üzere dosya yolunu yazarak oluşturduk. Cron komut örneklerinde dosya ve URL adresi ile nasıl komut oluşturulacağı detaylı bir şekilde gösterilmiştir. Sizde makaleyi adım adım takip ederek istediğiniz şekilde cron job oluşturabilirsiniz.

Cron komut örnekleri:

/usr/local/bin/php/home/admin/domains/domain.com/public_html/script.php;
/usr/local/bin/curl/--slient http://www.domain.com/cron.php>/dev/null;
/usr/bin/wget-O/dev/nullhttp://www.domain.com/cron.php;