Menu

Zimbra SSL Sertifikası Kurulumu

Mail sunucularının olmazsa olmazı SSL sertifikasıdır. SSL sertifikası sayesinde mailleriniz SSL-TLS protokollerini kullanarak şifreli bir şekilde gönderilir. Zimbra mail server konfigürasyonu sırasında SSL kurulumu da büyük önem teşkil etmektedir. Hatta konfigürasyonu SSL - TLS kullanılmadan maile bağlanılamasın şeklinde ayarlanırsa güvenlik önlemleriniz bir kat daha üst seviyeye çıkar.

Zimbra mail sunucularda ssl kurulumu panel üzerinden yapılabildiği gibi zimbra' nın bazı sürümlerinde panel üzerinden yapılamamaktadır. Bu kapsamda CSR sertifikanızı zimbra panel üzerinden oluşturabilir. Geriye kalan deploy işlemlerinizi ssh üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Panel üzerinden oluşturmuş olduğunuz CSR kodu ile bir adet SSL satın alabilirsiniz.

SSL satın alma işlemi sonrasında, zimbra sunucunuza SSH ile bağlanıp,

su - zimbra

/opt/zimbra/bin/zmcertmgr verifycrt comm  /opt/zimbra/ssl/zimbra/commercial/commercial.key /opt/yourdomain_com.crt /opt/yourdomain_com.ca-bundle //ssl i verify ediyoruz.

/opt/zimbra/bin/zmcertmgr deploycrt comm /opt/yourdomain_com.crt /opt/yourdomain_com.ca-bundle //ssl i deploy ediyoruz.

/opt/zimbra/bin/zmcertmgr viewdeployedcrt  //kurmuş olduğumuz ssl i görüntülüyoruz.

zmcontrol restart //servisleri restart ediyoruz.

 

SSL verify işlemleri yapılırken ssl sertifikasını /tmp dizininde skalamanızı ve chown izinlerinizi kontrol etmenizi önermekteyiz.

Zimbra ssl kurulumu ilk aşamada kolay bir şekilde tamamlanmaktadır fakat süresi biten bir ssl i değiştirip yeni bir ssl kurulumu yapıyorsak eski ssl sertifikalarını sistemden kaldırmalıyız aksi taktirde eski ssl sertifikasını göstermeye çalışıp kullanıcılarınızı hatayadüşürebilmektedir.

Zimbra SSL kurulumu için Zimbra Türkiye Partneri Sunucupark Bilgi Teknolojileri sistem mühendislerinden destek alabilirsiniz.