Menu

Domainin Silinme Ve Yeniden Kayıt Aşamaları

Alan adınız, alınan süre sonuna kadar SunucuPARK müşteri panelinizde kullanılabilir halde bulunmaktadır. Süre bitiminden bir ay öncesinde SunucuPARK ilk bilgilendirmesini gerçekleştirir. Son yenileme zamanının gelmesi durumunda hala yenileme yapmamış olursanız domaininiz silinme sürecine girmektedir.

Active Status (Aktif)

Domainin süresi bitmemiştir ve kayıtlıdır.Aynı fiyattan uzatabilir ve tam olarak yönetebilir.

On-Hold Status (Beklemede)

Bu sürece girmiş domainlerin whois sorgusuda "registrar-hold" olarak gözükmektedir.Domainler, kayıt süreleri dolduğunda ilk olarak on-hold durumuna geçer. Bu süreç ilk 30 gündür.  Bu durumda süresi biten ve on-hold olan alan adı normal bedelinden daha yüksek bir fiyatlandırma ile kayıt edilebilir durumda olur.

Redemption Period (Kurtarmak için son şans)

Bu periyot domain sahibine verilen son şans niteliğindedir. Bu dönemde domain sahibi, domaini uzatmak için cezai ücretlendirmeye tabidir. Bu maliyet, müşteriye 80 USD civarında yansıtılmaktadır .Bu periyot tam olarak 36 gün sürer.

Pending Delete (Silinmeyi bekliyor)

Bu dönemde domain sahibinin domaini geri alma hakkı yoktur. Bu süre zarfında alan adı kilitlidir ve kimse tarafından alınamaz.5-7 gün arasında değişen süreç sonunda domain tamamen silinir ve yeni kayıt için uygun hale gelir.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Hosting Destek