Menu

Playstation 5 Tasarımı Sızdı

 Sony Playstation 5 770x508

Geçtiğimiz Salı günü LetsGoDigital sitesi Sony’nin bilinmeyen bir elektronik cihazı hakkında bir makale yayınladı. Bu makale bir Japon firmasının Brezilya’da bir patent firmasına tasarım patenti almasını konu alıyordu. Bu patente tek bir resim yer alıyordu ve bu fotoğrafın %100 oyun konsolu olduğundan kimse emin değildi. Bu makaleden kısa süre sonra cihazın her yönden fotoğrafına ulaşmayı başarmışlar. Bu fotoğraflardan sonra cihazın Playstation 5 ya da geliştirme kiti olduğu ortaya çıktı.

Bu yayınlardan kısa süre sonra Playstation 5 hakkında internette bir çok spekülasyon ortaya atıldı. Daha sonra oyun geliştirici Matthew Stott bir tweetinde bunun Playstation 5 geliştirici kiti olduğunu ve ofislerinden birkaç kopyası olduğu söyledi. Bu tweeti attıktan bir süre sonra Matthew Stott Twitter hesabını sildi.

Tasarım
Daha önce piyasaya sürdüğü Playstationlardan çok daha farklı bir tasarım tercih eden Sony, yeni modelinde orta bölümünde roma rakamlarından “v” yani 5’e benzer bir bölüm bulunuyor. Cihazın ön yüzünden 5 adet usb girişi buluyor. Ayrıca Dokunmatik medya butonlarına da yer vermişler.

Playstation


Playstation 5 Donanımı

Sony Playstation 5 hakkında gelen bilgiler arasında 8k oyunları destekleyeği, SSD ile birlikte geleceği ve Playstation 4’te 15 saniye süren bir yükleme Playstation 5’te sadece 0.8 saniye süreceği söyleniyor.

Playstation 5’e 8 çekirdekli özel bir Ryzen işlemci ve AMD NAVİ mimarisinden ray tracing destekli bir ekran kartı(GPU)’na sahip olacağı söyleniyor.


Fiyat ve Çıkış Tarihi

Kasım 2020 tarihinde lansmanı yapılması beklenen Playstation 5 500€ 550€ civarında olması bekleniyor.