Menu

Açık Kaynak Kodlu Yazılımlarda Güvenlik Önlemleri

Açık kaynak kodlu yazılımlar, telif haklarına sahip kişiler tarafından  herkese inceleme, değiştirme, kullanma hakkı tanınmış yazılımlardır. Birçok site sahibi, işetmeleri için açık kaynak kodlu yazılıma sahip site kullanmaktadır.

Açık kaynak kodlu yazılımlar akıllara %100  güvenlik sağlar mı sorusunu getirmektedir. Bu yazılımlar % 100 güvenlik sağlamasa da sanıldığı kadar da tehlikeli değildir. Birçok yazılımcı tarafından gerçekleştirilen bu yazıımlar güvenlik açıklarını olabildiğince kapatmışlardır.

Sağlanan güvenliği arttırmak amacıyla site sahibininde dikkat etmesi gerekekn hususlar bulunmaktadır.

Öncelikle sağlanması gereken kişisel güvenliktir. Kişisel bilgisayarınızda bulunan bir virüs web sitenize giriş bilgilerinizi çalabilir. Bu tarz problemler yaşamamanız adına antivürüs yazılımı kullanmanız gerekmektedir.

Bir diğer güvenlik ise kullanmış olduğunuz hosting hizmetiniz. Web sitenizin barınmış olduğu sunucu ve alt yapısı güvenlik açısından oldukça önemlidir. Kurumsal firmalardan hizmet almanız web sitenizin güvenliğini arttırmaktadır. Güvenilir hosting hizmeti için https://sunucupark.com linkine tıklayarak hosting paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Altyapı kadar önemli olan bir diğer husus ise güncel sürümlerdir. Kullanmış olduğunuz açık kaynak kodlu sitenin güncellemelerini takip edip düzenli olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Eski sürümlerde var olan açıklar yeni güncellemeler ile giderilmektedir.

Bir diğer önlem ise admin giriş panelinizin gizli olmasıdır. https://websitem.com/admin ,https://websitem.com/administrator gibi bilindik giriş yolunu değiştirerek kendinize özel bir giriş llinki düzenlemelisiniz.

Yönetim paneli giriş şifrenizi zor şifre belirlemeniz güvenlik açısından büyük önem taşımaktadır.

SSL sertifikası kullanarak güvenli bağlantı sağlayınız.

Web sitenizin dosya izinlerini gözden geçirerek korumayı arttırabilirsiniz.

Php uzantılı dosyalarınızda çalıştırma izinlerinin verilmemiş olmasına dikkat ediniz.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek