Menu
Sunucupark Blog

SunucuPARK Blog

Ne Aramıştınız ?

Sunucupark Blog

Cpanel

Nasıl Kullanılır? Neler Yapılır?

Sunucupark Blog

Directadmin

Sade ve Güçlü Panel Directadmin hakkında merak ettikleriniz.

Sunucupark Blog

Linux - Centos

Komutlar, Yardım Makaleleri ve Scriptler

Hotmail Blacklist Sorunu ve Çözümü

Kurumsal mail hesaplarınızdan hotmail.com uzantılı mail adreslerine gönderdiğiniz mailler hiçbir şekilde karşı tarafa ulaşmıyor veya karşı taraftan size mailinizin ulaşmadığına dair bir uyarı mesajı geliyorsa , muhtemelen hotmail.com uzantılı mail adresine spam mail çıkışı yapmışsınızdır.Böyle bir durumda bu sorunu çözmek adına hotmail üzerinden bir destek formu doldurup sorunu hotmail yetkililerine iletmeniz gerekmektedir.

Böyle bir sorunda ilk kontrol etmeniz gereken SPF Kayıtlarınız daha sonrasında MX kayıtlarınız ve mail çıkış ip'nizin (mail çıkış ip'nizi 'mail.alanadiniz.com' u pingleyerek bulabilirsiniz) blacklistte olup olmadığıdır.

Blacklist kontrolünüzü buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Hotmail yetkilileri spam mail konusunda sert önlem uygulamaları almışlardır , çoğu hosting firmasının kurumsal mail hizmeti verdiği kullanıcılar hotmail uzantılı mail adreslerine mail gönderimi yapamamaktadır.

SunucuPark Kurumsal Hosting paketlerinde mail sistemleri, sağlıklı mail trafiğiniz için destek ekibimiz tarafından sürekli kontrol altında olup , bu tür problemlerle karşı karşıya kalınmamaktadır.Kurumsal Mail hizmeti verdiğimiz Kurumsal Hosting paketlerini incelemek için buraya tıklayınız.

hotmail uzantılı bir adrese mail gönderiminiz sırasında bu tür bir problem ile karşılaştığınızda buraya tıklayarak , mail sunucu bilgilerinizi ve hata mesajınızı yetkililere ilettiğiniz taktirde , 3-6 saat içerisinde (eğer ip adresiniz uygunsa) yumuşatmaya gidilip hotmaile tekrar mail gönderimi yapmaya başlayabilmektesiniz.

hotmail spam mail gönderimi karşısındaki sert tutumu ile çok dikkatli olmanız gerektiğini göstermektedir.

Doldurulan formdaki bilgileri lütfen düzgün bir şekilde girelim , konu ile ilgili bilgilendirme mesajını belirtmiş olduğunuz mail adresine almaktasınız,

 

Faydalı Olması Dileğiyle

SunucuPark Destek