Print Logo

Sunucu Barındırma Hizmeti Gerekli mi?

Giderek artan teknolojik ihtiyaçlar, firma - kurum içerisinde kullanılan yazılımlar, çalıştırılması gereken yazılım ihiyaçları, yedekleme ihtiyaçları sunucu barındırma hizmeti gereksinimi doğurmaktadır.

Peki sunucu barındırma hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle sunucumuzu barındıracak bir verimerkezi seçmeliyiz.

Lokasyon olarak doğal afet riskinin az olduğu, 7/24 ulaşılabilecek bir contact ve internet erişim hızlarının yeterli olduğu bir bölgede verimerkezi belirlemeliyiz.

Sunucupark Bilgi Teknolojileri, Ankara lokasyonlu verimerkezi hizmetleri sunmaktadır, bu konuda yetkin Sunucupark ekibine de ulaşabilirsiniz.

Bizler bu konuyu daha iyi anlatabilmek için 'felaket yedekleme' üzerinden gidelim.

İstanbul lokasyonunda bir firmamızın olduğunu düşünelim, kurum içerisinde çalışan bir 'ERP' sunucumuzu ele alalım.

'ERP' sunucusu bir firma için olmazsa olmaz, şirket içerisinde yapılan tüm organizasyonları yönettiğimiz ve içerisinde tüm şirket verilerimizi barındırdığımız bir sistemdir.

'ERP' sistemimizi yine kurum içerisinde bir NAS üzerine yedeklediğimiz senaryoyu ele alalım, Allah korusun bölgenizde bir deprem felaketi yaşandığında sunucunuz çalışamaz hale gelebilir ve yedekleriniz de ulaşılamaz hale gelebilecektir.

Böyle bir durumda sunucu verilerinizi 'Ankara' lokasyonlu bir verimerkezine yedekliyor olmanız sizin için hayat kurtarıcı bir hamle olacaktır. Lokasyon senaryosu olarak tam tersini de düşünebiliriz.

veya,

Sunucu Barındırma Hizmeti'ne ihtiyacımız olabilecek farklı bir senaryo;

Firmanızın internet altyapısı yeterli değil, kurum içerisindeki uygulamalarınız yavaş çalışıyor veya network'ünüzü yoruyor.

Böyle durumlarda da bir verimerkezi ihtiyacınız olabilir, yine konusunda uzman bir verimerkezine ulaşıp almak istediğiniz hizmeti belirleyip kritik, yoğun network kullanan cihazlarınızı 'verimerkezi' ne taşıyabilirsiniz.

Sunucupark Bilgi Teknolojileri böyle durumlarda sizlere 'Ankara Lokasyonu Verimerkezi' üzerinden sunucu barındırma, sunucu kiralama hizmetleri sunmaktadır.

 

Faydalı Olması Dileğiyle, 

Sunucupark

Ankara Verimerkezi, Ankara Datacenter 

SunucuPARK 2004