Print Logo

Mail Güvenliği Nasıl Sağlanır?

1-Trojen ile Mail Adresi Hackleme

Genel anlamı ile trojen bir virüstür. Trojenin birden fazla çeşidi mümkündür. İlk olarak yapacağınız işlem trojenli bir virüs dosyası üretmek olacaktır. Daha sonra hacklemek istediğiniz kurbana gönderelim. Eğer ki kurban göndermiş olduğunuz trojeni çalıştırırsa tüm bilgileri tarafınıza gelmiş olacaktır. Trojen'dan korunmanın en basit yöntemi; gelen mailin adresi bilinmiyorsa ve gelen mail bir ek içeriyorsa herhangi bir nedenle gelen eki indirmemek ve açmamaktır.

2-Keylogger ile Mail Adresi Hackleme

Keylogger trojen benzeri virüs çeşitlerinin arasında yer almaktadır.Aslında tüm olay klavye basılan tuşları kayıt etmekte bitiyor denilenebilir.Keylogger trojen serveri oluşturduktan sonra hacklemek istediğiniz kişiye gönderiniz.Eğer ki kurban göndermiş olduğunuz keylogger çalıştırırsa, tüm klavye basılan harfler belirlemiş olduğunuz mail adresinize gelicektir.

Örnek Saldırı: Keylogger içerikli bir web sayfası hazırlayalım. Bu sayfayı hedef kişiye gönderelim ve gönderilen maili birazcık süsleyelim. Parolanızı sıfırlamazsanız hizmetiniz sonlandırılacak vb. şekilde. Hedef kişi bunun üzerinde linke tıklayıp bilgilerini yazacaktır. Bilgileri Keylogger yazılımı ile tarafımızdaki ekrana yazacaktır. Bundan dolayı gelen mailin adresini araştırıp her gelen linke tıklayıp bilgilerimizi yazmayalım.

3-FAKE MAİL İLE EMAİL ADRESİ HACKLEME

Genel anlamı sahte web sitesi olarak adlandırılır.İnternette bir çok fake mail ile alakalı sahte web sitesi mevcuttur.Bir adet sahte mail web sitesi oluşturduktan sonra kurbana link gönderiniz.Eğer ki kurban giriş kısmına kendi bilgilerini girer ise girmiş olduğu tüm bilgiler sizin mail adresinize gelicektir.

4-GİZLİ SORU İLE EMAİL ADRESİ HACKLEME

Geride kalan üç işlemi anlattıktan daha sonra gizli soru ile mail hackleme yöntemi aslında çok bilindik bir yöntemdir.Kullanıcının mail hesabını biliyorsanız şifre unuttum bölümüne gidiniz.Genellikle şifre sıfırma talimatında gizli soru karşınıza çıkacaktır.Burada ki cevapları kişinin nereli olduğu ve nerede yaşadığı gibi bilgiler toplarsanız çok rahat bir şekilde mail adresini hackleyebilirsiniz.

E-mail servislerinde genelde şifre unutulması durumunda şifreyi resetlemek, yani yeni şifre tayin etmek için bir takım bilgilere ihtiyaç duyar. Bu bilgilerden en temel olanı da gizli soru tahminidir. Saldırganlar da hedef e-postanın şifreni resetlemek için bu yönteme nadir de olsa başvurabilirler. Gizli sorunun tahminini ise saldırgan sosyal mühendislik kullanarak halledebilir. Hedef kullanıcı ile irtibata geçerek aradaki ilişkiyi ilerletebilir ve gizli sorunun cevabını alabilecek seviyeye getirebilir. Yani sorunun cevabını kurbanın ağzından alabilir.

 

 

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek

SunucuPARK 2004