Print Logo

Spam Skoru Nedir ve Nasıl Belirlenir?

Web sitenizin spam içerme ihtimalini gösteren puanlama sistemi spam skoru olarak adlandırılmaktadır.

Web sitenizin spam puanını www.moz.com üzerinden sorgulayabilirsiniz. Moz sitenizin spam puanının belirlerken daha öncesinde Google tarafından yasaklanmış sitelerin belirleyici özelliklerinden yola çıkmaktadır.

Moz spam sokoru Google tarafından yasaklanan sitelerle, spam skoru öğrenilmek istenen site arasındaki benzerlik yüzdesini belirtmektedir. Moz Spam skoru sayesinde Google'ın web sitenizi beğenme yüzdesini de öğrenmiş olmaktasınız.

Sitenizi sorguladıktan sonra ekrana çıkan değeriniz;

%1-%30 arası bir puan ise Düşük Spam Derecesinde

spa%31-%60 arası bir puan ise Orta Spam Derecesinde

%61-%100 arası bir puan ise Yüksek Spam Derecesinde kabul edilir.

 Yüksek spam derecesine sahip bir sonuç elde etmeniz web siteniz direkt spamdır anlamına gelmemektedir. Bu sonuç sizin daha detaylı bir araştırma yapmanıza olanak sağlamaktadır. Düşük veya orta puan çıkmanız durumunda da endişelenmemelisiniz. Bu sonuçlar sizin yüzde sonucunu kullanarak sitenizde iyileştirmeler yapmanıza fırsat sağlamaktadır.

Spam Puanı Belirleme Kriterleri Nelerdir?

Moz Spam puanı belirlerken belirli kriterleri göz önünde tutmaktadır. Bu kriterler;

Web sitenizde az sayıda sayfa bulunması spam skorunuzu yükseltebilir. Web sitenizin yeterli sayfa sayısına sahip olduğundan emin olmalısınız.

Alan adınızın uzantısı spam puanınızı belirleyici bir özelliktir. .info,.pl,.ml,.cc vb. alan adları spam siteler ile ilişkilendirilmiş alan adlarıdır. Alan adınızı belirlerken bu uzantılara dikkat etmenizi önermekteyiz.

Alan adınızın uzantısı kadar içeriği de önemlidir. Alan adınız içerisinde sayısal karakterler barındırmanız web sitenizin spam yüzdesini arttırmaktadır.

Google Yazı Tipi API spam sitelerinde bulunmayan bir özelliktir. 

Google Tag Manager spam sitelerinde bulunmaz. Spam yüzdenizi düşürmek için bu özelliğe dikkat etmelisiniz.

Gerçek bir telefon numarası bulunması oldukça önemlidir. Spam sitelerinde doğru ileyişim bilgileri bulunmamaktadır bu sebeple sitenizde iletişim bilgisi bulunması oldukça önemlidir.

Web sitenizde sosyal medya linkleri bulundurmanız puan kriterleri arasında oldukça büyük yer sağlamaktadır. Sosyal medya hesaplarına giden linkler sizin spam yüzdenizi düşürür.

Web sitenizde mail adresi bulunması spam yüzdenizi düşürür. Google tarafından spam algılanan hiçbir sitede mail adresi bulunmamaktadır.

Çok uzun veya çok kısa meta etiketleri spam yüzdenizi arttıracak bir etmendir.

Sitenizde SSL sertifikası bulunması çok önemlidir. Sizin spam skorunuzu düşüren ciddi etmenlerden biridir.

Meta etiketleri bir diğer kriterdir. Web siteniz ve içeriğiyle bağlantılı meta etiketleri spam yüzdenizi düşürmektedir.

Ziyaretçi sayınız spam yüzdenizi belirlemede etkili bir özelliktir. Az tıklanan sitelerin spam yüzdesi daha yüksek olmaktadır.

Çalıntı içerik ve yerinde kullanılmayan rel = canonical etiketi spam olarak ilişkilendirilmektedir.

Site içeriğinizde çok uzun veya çok kısa başlıklardan uzak durmanız gerekmektedir. 

Web sitenizde çok uzun meta keywords tag açıklamalarından uzak durmalısınız. 

Siteniz ile ilişkili bir favicona sahip olmanız oldukça önemlidir. Spam siteler genel itibariyle favicon bulundurmazlar.

Çok sayıda dış bağlantı vermeniz spam skorunuzu arttırmaktadır.

Dış bağlantı verirken spam puanı düşük bir siteye ve kendi web sitenizle ilişkili bir siteye link vermeniz gerekmektedir.

Alan adınızı alırken ardışık olarak ünsüz harflerin sıralanmamasına önem göstermelisiniz. Spam siteler genel olarak ardışık ünsüz harf içermektedir.

Etki alanınızda (-) kısa çizgi bulunmamasına önem göstermelisiniz. Spam sitelerde genel olarak (-) kısa çizgi bulunmaktadır.

Etki alanınız çok uzun veya çok kısa olmamalıdır. Çok uzun veya çok kısa alan adları spam skorunuzu arttırmaktadır.

Site içeriğinizde,yasal olmayan, uygunsuz kelime ve link kullanmamaya özen gösteriniz.

Faydalı Olması Dileği İle

 

 

 

 

 

 

 

SunucuPARK 2004