Print Logo

HAProxy Balancer Nedir

Load balancing (Yük dengeleme), kullanıcılara hizmete tek bir erişim noktası sağlarken, web uygulamalarını birden çok ana bilgisayara yatay olarak dağıtmak için yaygın bir çözümdür. HAProxy, yüksek kullanılabilirlik ve proxy işlevselliği sunan en popüler açık kaynaklı load balancing yazılımlarından biridir.

HAProxy, kaynak kullanımını optimize etmeyi, verimi en üst düzeye çıkarmayı, yanıt süresini en aza indirmeyi ve herhangi bir kaynağın aşırı yüklenmesini önlemeyi amaçlamaktadır. CentOS 8 gibi birçok Linux dağıtımına ve ayrıca Debian 8 ve Ubuntu 16 sistemlerine kurulabilir

HAProxy özellikle çok yüksek trafikli web siteleri için uygundur ve bu nedenle genellikle web hizmeti güvenilirliğini ve çoklu sunucu yapılandırmalarında performansı artırmak için kullanılır. HAProxy ile en iyi sonuca ulaşabilmek için, en az iki web sunucunuz ve load balancer için bir sunucunuz olmalıdır. Web sunucularının, aralarındaki yük dengelemeyi test etmek için en azından nginx veya httpd gibi temel web hizmetini çalıştırması gerekir.

Faydalı Olması Dileği İle

SunucuPARK Destek

SunucuPARK 2004