Print Logo

Bulut Depolama Nedir ? Bulut Depolama Çözümleri

Bulut depolamanın asıl işlevi tüm verilerinizin sanal bir ortamda saklanması ve istediğiniz an ve cihazdan verilerinize ulaşabilmenizi sağlamaktır. Fotoğraflarınız, videolarınız ya da iş dokümanlarınızı genellikle sadece tek bir cihaza, telefon ya da bilgisayarınıza kaydediyorsunuz. Bu cihazlarda da bir süre sonra  hafıza dolduğu için eski verileri silmek zorunda kalıyorsunuz ya da istediğiniz an istediğiniz veriye erişemiyorsunuz. 

Bulut depolama ile bunların tamamen önüne geçilmiş oluyor. Hem verilerinize istediğiniz an istediğiniz yerden ulaşabiliyor hem de eğer alan yeterli gelmemeye başladığı an ekstra alan satın alarak bu sorunlardan kurtulmuş oluyorsunuz. Bulut depolama çözümlerinden en bilinenleri iCloud, Dropbox ve Google Drive. Bunun dışında owncloud ve nextcloud gibi açık kaynak çözümlerde mevcut. OwnCloud ve NextCloud sizin sunucularınıza ya da kiralayacağınız sunuculara kurulacağı için tüm yönetim sizde olacağı için verilerinize istediğiniz an ulaşabileceğiniz gibi verilerinizin güvenliğini de sağlamış oluyorsunuz. 

Bir bulut depolama servisi olan OwnCloud hakkındaki makalemizi okumak için buraya, verilerinizi hem güvende tutup hem de istediğiniz yerden ulaşmanızı sağlayacak bir OwnCloud sunucu satın almak için buraya tıklayın.

SunucuPARK 2004