Print Logo

CDN Nedir?

CDN Nedir?

CDN, bir içerik dağıtım ağıdır. Herhangi bir web sitesine ait olan statik içeriklerin ziyaretçilere en yakın CDN sunucusundan yayınlanması ile web sitesinin çok daha hızlı çalışmasını sağlayan ve içerik dağıtım sunucularından oluşan bir network ağıdır.

CDN altyapısı, ziyaretçilerine statik içeriği çok hızlı bir şekilde ulaştırır.CDN altyapısı istek yapan kullanıcının IP adresine göre coğrafi konumunu belirler ve sizin seçtiğiniz dosyaları bu kullanıcıya en yakın CDN ağına dahil olan sunucuya yönlendirir. Böylece kullanıcı çok düşük yüklenme süreleri ile sayfanıza ulaşabilir.Fazla miktarda içerik barındıran CDN ağı ile herhangi bir web sitesi tarafından performana artışı amacı ile kullanılır.

Paylaşımlı hosting veya VPS kullanıyor olsanız da, CDN web sitenizin hızını artıracak, disk alanını ve bant genişliği kullanımını azaltacaktır. İçeriğiniz sunucu ve ziyaretçiniz arasındaki mesafeye rağmen hızla dağıtılacaktır.  Paylaşımlı hosting kullanıyorsanız CDN kaynak kullanımından tasarruf etmenize yardımcı olur. Temel olarak, CDN kullanmak, tüm barındırma platformlarında performansı ve hızı artıracaktır.

CDN;

Hız

Trafik Kullanımı

Güvenlik

hususlarında avantaj sağlamaktadır.

Kendi coğrafi bölgelerinizin dışında kullanıcı tabanına sahip bir firmaysanız ya da yüksek trafik hacmine sahipseniz CDN ile içerik aktarımınıza güç katabilirsiniz.

SunucuPARK Destek

 

 

SunucuPARK 2004