Print Logo

DDOS Atak Nedir ? Zombi Bilgisayar Nedir ?

DDOS bir tip ağ saldırısıdır. Saldırıya uğrayan hedef için fazla sayıda istek göndererek , hedefin servis dışı hale gelmesini sağlayan ağ saldırısıdır.Hedef kaynağın servisleri belirli bir bant genişliği dahilinde çalışmaktadır.Fazla sayıda istek gelen hedef isteklerin her birine cevap vermekle yükümlüdür.Cevap vereceği maksimum isteğe ulaşan sunucu yanıt verme süresini kısaltacaktır.

DDOS atağına maruz kalan bir hedef öncelikle yavaşlar , maksimum cevap verebileceği isteği karşılar sonrasında tepki süresinde yavaşlamalar olur ve yanıt veremez hale gelir.Saldırgan kaynaklar için amaç da hedefin cevap vermez hale gelip servislerinin kesintiye uğramasıdır.

Bir de Zombi bilgisayarlar vardır.Zombi bilgisayarlar birer saldırı kaynaklarıdır.Kendilerinin saldırı kaynağı olduğundan bihaber masum bilgisayar veya internet erişimi olan cihazlardır.

Bir hedefe DDOS atağı gerçekleştirirken bunun bir bilgisayardan yapılması imkansızdır.Hacker bunu zombi bilgisayarlar aracılığı ile gerçekleştirmektedir.Zombi bilgisayarlar ele geçirilmiş , DDOS atağı yapılabilecek bilgisayarlardır.

DDOS atağı yapacak olan bir hacker , ele geçirdiği zombi bilgisayarlar ile birlikte belirlediği hedefe bu atağı başlatabilir.

DDOS ataklarını engellemek neredeyse imkansızdır , sunucu içerisindeki belirli konfigürasyonlar ile atak başladıktan sonra , atağı fark eden bir sistem yöneticisi DDOS atağının yapıldığı hedefte belirli konfigürasyon değişiklikleri ile bu atağı savuşturabilmektedir.

 

Sunucupark Bilgi ve Teknolojileri bünyesinde çalışan uzman sistem mühendisleri ile Sunucularınızı 7-24 izlemektedir , olabilecek bir atak veya kötü niyetli girişimi fark ederek , sağlıklı hizmet almanızı sağlamaktadır.

 

Faydalı Olması Dileklerimizler

Sunucupark

 

SunucuPARK 2004